Tandoorikyckling recept.

Tandoorikyckling

 

4 portioner

Ugnstemperatur 250º

 ca 40 minuter + tid för marinering

Ingredienser

 4 kycklingfiléer
 3 msk pressad citron
 1 tsk salt
 2 dl matyoghurt
 1-2 vitlöksklyftor, pressade
 2 msk tandoorikrydda
 1 msk gurkmeja
 1 msk olja

Tillbehör:

 basmatiris eller jasminris smaksatt med lite stött kardemumma
 blandad sallad med gurka och korianderblad
 matyoghurt
 majs


    

Tillagning

Gnid in ytan på kycklingfiléerna med citron och salt och lägg ut delarna, ganska trångt, i en ugnssäker form.


Blanda resten av ingredienserna, häll över kycklingen och blanda om. Täck över med plastfolie och låt marinera i kylen minst 2 timmar, gärna längre t ex under natten.



Strö ev över lite extra tandoorikrydda och sätt in formen i mitten av ugnen. Stek tills kycklingenfiléerna är genomstekta, ca 20 minuter.



Servera med ris eller råstekt potatis, sallad och en klick yoghurt.

Det är riktigt mummsigt vill jag lova!




Kommentarer
Postat av: Maria

Oj...här har du klippt och klistrat...det blir ju inte så snyggt?! Försök att få till formateringen...skriv gärna om varför du valt receptet.



Lycka till!

2009-01-27 @ 12:04:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0