Indiskt matlexikon ;)

Ni som någon gång har läst ett indiskt recept vet att det kan vara lite svårt att tyda eftersom det ofta står med lite speciella ord, som kan vara svåra att förstå.
Här kommer lite hjälp på traven..

jalfrezi : En het curry med chili och paprika

korma : Betyder något i stil med "sjuda"  och kokar under lång tid. Ofta mild med youghurt , mald mandel och grädde.

rogan josh : från norra indien är smakrik och ofta med lamm medel stark. Ofta röd färg från chilifrukt, röd paprika och tomat och färsk korianden.

mandras:  standard restaurang curry , ofta i medelhet.

Tandori: en matligningsmetod som går ut på ex kyckling marinerart i youghurt och kryddor, lagas i tandori ugn som är en jättevarm lerugn med eld inuti.

chicken tikka: en populär rätt med kött från tandori ugnen och smakrik krämig sås med kokosmjölk.

to be continued...


Kommentarer
Postat av: Maria

Hej!



Kul att din blogg är igång nu! ;) Fortsätt så här!



2009-01-27 @ 12:02:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0