Ädelostbakad kycklingfilè

Ädelostbakad kycklingfilè






För alla er som älskar ädelost, Jag hoppas inte ni har missat detta underbara recept.
Den här maträtten stod på menyn idag i vårt kök hemma och den blev riktigt lyckad .

Ingredienser / 4 portioner

4 kycklingfilèer
½tsk salt
1krm svartpeppar
3st hårda päron
800g färska rödbetor
smör-rapsolja

Ädeloströra

140g ädelost ( kvibille är bra)
2dl lätt crème fraiche
1krm svartpeppar

Gör såhär

sätt ugnen på 225 grader.
Klyfta och kärna ur päronen. skala och klyfta rödbetorna. ställ klyftorna, var sort för sig, på en plåtmed pakplåtspapper. Häll över 2msk smör-rapsolja. stek i mitten av ugnen i ca 10 min.
Krydda kycklingfilèerna med salt och peppa. Bryn dom sedan på båda sidor i en stekpanna. Sedan bred ut hälften av oströran på filèerna. Ställ in formen på ett galler ovanför klyftorna.
Stek allt i ugnen ca 15 min.
Servera kyckling, rödbetor och päron med oströran som är kvar.

Detta är inte svårt alls. Jag lovar att det smakar helt underbart

cafè de paris paj

hej hej
idag var det jag som stod för middagen i johanssons kök.. Jag bjöd Mamma och Pappa på en liten specialare som blev väldigt uppskattad.
cafè de paris paj går till som följande.

du behöver:

1 sats pajdeg
Fyllning:
700g köttfärs
2msk tomatpurè
2 vitlöksklyftor
½ msk soja
salt peppar
100g riven lagrd ost
3 ägg
3dl mjölk
1 busk (480g) grillade paprikafilèer
1 påse(2dl) cafè de paris sås
Garnering :
basilika

Gör såhär
:
Gör en vanlig pajdeg och tryck ut den i en stor pajform. helst ca30 cm i diameter då blir den bäst.
Fyllning:
stek köttfärsen i en stekpnna och tillsätt tomatpurè, pressad vitlök och soja.
Smaka av med salt och peppar
varva köttfärsen och osten i pajskalet.
Vispa samman ägg och mjölk och häll blandningen över.
Lägg på paprikafilèerna och bred sedan ut cafè de paris såsen.
Grädda i 175 grader i ca 45 - 50 min eller tills fyllningen "stannat"
 toppa sedan gärna med lite färsk basilika..

Lycka till och smaklig måltid




RSS 2.0